Pyssel och lekar inomhus

Lite svårare pussel

Det tar lite längre tid

Att sitta inomhus med lite svårare pussel nu på hösten är en mycket skön avkoppling. Både som äldre och yngre eller varför inte tillsammans. När jag var liten så pusslade jag ganska mycket tillsammans med min mormor och morfar. Och då lite svårare och större pussel som min morfar sedan limmade upp på en skiva. Dessa fick sedan en plats ute på deras landställe i gäststugan där jag tillbringade mina somrar. Även om man kanske inte limmar upp pussel idag så är det väldigt kul att pyssla och det finns många motiv man kan köpa. Vill man ha ett lättare så är oftast pusselbitarna större, men är det ett svårare så är dom mindre.

Finns i olika modeller men också i svårare pussel

Känner du till Jan van Haasteren? När jag kom i kontakt med honom första gången så var det sådana där målarböcker för vuxna. Dom är lite svårare och har mycket små detaljer som man skulle färglägga. Dom bilderna var med en massa människor och djur och hela bilderna var fulla med små detaljer.

svårare pussel

Nu såg jag att han har kommit ut med pussel också och du ser ovan hur mycket detaljer som det handlar om. Man hittar nya saker hela tiden om man tittar på bilden.

svårare pussel

Som du ser finns det olika bilder på dessa pussel också.

Ett svårare pussel tar längre tid

Att pussla dessa pussel tar ju lite längre tid än mot större pusselbitar. Då vill man ju inte att någon har ner bitarna eller man till och med måste ha tillgång till platsen där man sitter. Då finns det idag pusselmattor som man kan köpa. Jag har en själv och dom fungerar jättebra.

svårare pussel

Så när du ska börja pussla ett pussel där du måste flytta på det du börjat med så börja med att lägga ut mattan på bordet och lägg bitarna ovanpå. När du sedan inte kan pussla mer och behöver bordet dom ligger på så rullar du enkelt ihop mattan och lägger undan så bitarna inte försvinner.