Pyssel och lekar inomhus

Pärlor i alla former

Man behöver lite pauser ibland

Sommarlov behöver inte vara att man gör något varenda dag och hela tiden. Pärlor i alla former kan ge både barn och vuxna en paus ibland. Både på dagar när det är varmt och kvällar när man behöver sitta ner och bara ta det lugnt. I dag finns det så mycket pärlor som man kan köpa. Så vad gör man med alla pärlor?

Ta fram alla pärlor och gör en massa roligt

När jag var liten så fanns det bara runda små pärlor som man satte på en pärlplatta. I dag finns det pärlor i alla former och färger. Man behöver inte använda pärlplattor om man inte vill utan göra halsband eller armband. Det kanske låter tråkigt, men om man har en stadigare tråd så kan man göra ganska fina färgglada hals- eller armband.

pärlor

Vill man inte göra hals- eller armband så kan man köpa ståltråd. Då kan man använda sin fantasi och göra så mycket annat om man vill. Använd olika gröna pärlor och forma till ett träd till exempel. Eller små figurer som man kan använda som en nyckelring.

pärlor

Låt barnen och du själv låta fantasin flöda och hitta på saker tillsammans.

Om du eller ditt barn har gjort en fin bild på en pärl platta kan du smälta ihop pärlorna så det blir en fin tavla. För att smälta pärlorna ska du använda ett strykjärn för att kunna smälta dom tillsammans. Antingen använder du ett speciellt strykpapper eller bakplåtspapper. Det sista kanske du redan har hemma så det är kanske lättare. Bägge två fungerar. Strykjärnet används för att pärlorna ska smälta ihop och göra det till en fin tavla. När du strukit klart så tar du bort pärlorna från pärlplattan och så kan du använda den igen.

pärlor

Köp hem olika pärlor så att ni kan ha en stund tillsammans och skapa något som ni kommer ihåg.