Påskpyssel

Måla ägg under påsken är superkul

Nu när påsken var framme så gjorde vi massor av pyssel för barn.

Det jag gjorde var att jag handlade äggformar från Dollarstore och så fick barnen måla dessa ägg. Jag låste min dörr till mitt hem och lät både barnen och deras kompisar kliva in i huset. Sedan la jag fram både pennor och målfärg så att de skulle måla äggen.

På detta sätt fick de massor att göra och de hade de väldigt trevligt. För att de skulle få det ännu trevligare så gjorde jag i ordning saft och bullar till dem också. Äggen hade jag redan hemma behövde ej köpa hem fler ägg. Vad jag sedan märkte var att alla ägg var slut i alla butiker. Jag trodde det handlade om påsken, men det visade sig att man inte fick sälja ägg pga av fågelinfluensan.

Ibland händer det att jag även köper ekologiska ägg från olika gårdar tex bondgårdar. Dessa ägg brukar smaka mycket bättre än äggen i butikerna.