Inlägg

Ibland behöver man hjälp med fakturor mm

När man startar ett företag så ska man tänka på vissa saker innan man kommer i gång.

Tex så kan det vara bra om man är två personer i bolaget och tillsammans då startar ett AB. Det kan då vara svårt att rösta när man är två personer så alltid är det bra att ha en tredje med i styrelsen. Se till att den tredje personen är en familjemedlem till dig så att du alltid får en majoritet och trygghet i bolaget.

Tips om du ska starta företag:

  • Du kan alltid ta mikrolån från Almi som hjälper mindre företag att komma i gång. Även hos Almi kan man få tips hur man starta upp ett företag över en kopp kaffe eller te beroende på om man är kaffedrickare eller en tedrickare.
  • Börja inte direkt med att leta upp ett kontor för då börjar det ticka väldigt rejält med fakturor och fasta kostnader.
  • Jobba gärna med dropshipping den nya metoden av e-handel. Detta innebär att du inte behöver något lager eller personal som packar och skickar. Allt du behöver är e-handel så att du enkelt kan sälja varor utan att behöva ha ett lager.
  • Spara pengar så att du slipper låna om det finns möjligheter.
  • Vänd dig även till Drivhuset för de hjälper alltid till med gratis rådgivning och föreläsningar som faktiskt är väldigt givande och bra.
  • Kontakta även redovisningskonsult Stockholm som då kan hjälpa till med redovisning, fakturor och bokföring.
  • Kopiera inte andra företag för du behöver vara unik för att lyckas. Tex varumärket Odd Molly har unika kläder för den vanliga, men annorlunda karaktären. De tänkte utanför boxen för att lyckas och tog till metoder som ingen annan har provat hittills. Bla så skickade de vykort till sina framtida kunder utan att skriva vad de var ute efter. Efter 5:e vykortet så skrev de vilka de var och vilket företag de representerade. Detta väckte en hel del nyfikenhet hos deras kunder så 63 av de 64 de hade skrivit till hörde av sig och ville köpa deras kläder utan att ens ha sett kläderna. För de pratade aldrig om sina kläder eller nämnde kläderna. Det enda de gjorde var att ge ut sin e-mail där varumärkets namn fanns i adressen.

Du ser hur det kan se ut om man tänker utanför boxen. Helt plötsligt så är du på en plats ingen annan har vågat vara. Du blir ensam om ditt varumärke och även ensam över hur du tänker. Var aldrig en kopia av någon annan om du verkligen vill lyckas. Du ska verkligen sticka ut och våga vara annorlunda.