Baka med barnen

Barnen kan få göra egen glass hemma!

Det är lättare att få barnen att äta yoghurt

När man har haft sjuka barn är det också svårt att få dom att äta. Äta nyttigt så dom får i sig det dom behöver när det gäller både kalium, vitaminer och proteiner. Yoghurt är nyttigt för barnen och innehåller just det dom behöver. Idag finns det en hel del att välja emellan. Antingen helt släta eller med fruktbitar i. Här hemma blandar vi lite när det gäller det. Storlekarna varierar också beroende på vad för slags yoghurt vi köper

Vissa använder ägg i glassen. Det beror på vilket recept man använder. Det är även bra att lära barnen göra egen glass för barn blir stimulerade när man bakar tillsammans.
Vissa använder ägg i glassen. Det beror på vilket recept man använder. Det är även bra att lära barnen göra egen glass för barn blir stimulerade när man bakar tillsammans.

Yoghurt är nyttigt för barnen

Man kan också göra lite skoj utav yoghurten om det till och med är svårt att få i dom det. Köp glasspinnar på till exempel panduro som du sen sticker ner i mindre yoghurt och ställ i frysen. Då blir det som en glass, men också en nyttig glass.

Färska bär är nått som alla tycker om och det finns ju i butikerna året om nu. Pigga till frukosten med lite färska bär eller varför inte frysta. Dom frysta som finns idag har blivit så mycket bättre än vad som fanns tidigare. Här hemma brukar det bli både bär och lite sylt om vi inte gör glassar av dom.

Något annat som man också kan köpa och fixa till om man vill är kvarg. Kvarg finns ju i en hel del smaker nu, men där kan man ju också blanda i färsk eller fryst frukt om man vill. Dom naturella kvargen som finns i butikerna innehåller mindre socker än yoghurt så det kanske är ett bättre alternativ om man inte vill att dom äter för mycket sött. Dom innehåller också färre kolhydrater och man kan känna sig mätt längre då det är mycket protein i dom. Men det är ju en smaksak.