Allmänt om pyssel och lekar

Att finnas där när “det gör ont”

Ett tröstande ord gör mycket

Det finns många sorters lekar för barn och när de gör illa sig ska man verkligen finnas där. Ett tröstande ord och en stor kram när mycket för ett barn. Det gör att barn känner sig trygga och kommer definitivt att gå till dig nästa gång det händer något. Det behöver inte vara att barnet gör sig illa utan känner sig ledsen eller mår dåligt. Då hjälper det mesta för att barnet ska känna sig tryggt.

Vi måste lära våra barn idag vad dom säger till varandra. Dom tittar på filmer och tv och får lära sig ord som dom egentligen inte vet riktigt vad dom betyder. När dom sedan blir arga så kan dessa ord användas utan att dom egentligen vet varför eller vad dom kan innebära. Mobiler, nät och sociala medier gör idag att barnen växer upp alldeles för snabbt istället för att få vara barn och leka och lära känna sig själv och andra.