Inlägg

Det bästa är att få hjälp med att bygga sitt hus

Många människor drömmer om ett sommarhus någonstans nära havet

Innan jag ens börjar skriva om denna vanliga dröm vill jag betona det viktigaste av allt, nämligen att aldrig någonsin lämna ditt lilla barn utom uppsikt vid vatten. Barn ska aldrig vara ensamma vid vatten, inte ens ett par sekunder. Det är lika farligt att blunda i trafiken i 30 sekunder som att lämna ett barn ensam nära vatten.

Det bästa är ju att få vara hemma med barnen och bara pyssla. Här har vi gjort en blomma med pärlor. Sedan ska man stryka pärlorna så de smälter. Väldigt bra att sedan använda som underlägg till glas det gillar barnen.
Det bästa är ju att få vara hemma med barnen och bara pyssla. Här har vi gjort en blomma med pärlor. Sedan ska man stryka pärlorna så de smälter. Väldigt bra att sedan använda som underlägg till glas det gillar barnen.

De flesta vill ha ett trevligt sommarställe och för många förknippas detta starkt med närheten till vatten och vacker natur. Den vanligaste aktiviteten för både barn och vuxna blir långa promenader i skogen med medhavd matsäck eller mat att grilla. Här kommer mitt förslag på en vettig packlista:

  • En filt att sitta på
  • Små pallar att sitta på
  • Korv, bröd, senap och ketchup
  • Kniv om ni ska skära kvistar för att tända eld
  • Tändare så att ni kan tända eld
  • Termos med något varmt att dricka
  • Vattenflaska med vatten såklart
  • Varma kläder för ju längre du är i skogen desto kallare blir det

Sedan är det bara att ge dig i väg med dina barn på utflykt.

Du behöver också bygglov Stockholm om du ska bygga på ett område som inte har bygglov ännu. Tänk bara på att inte bygga sommarhuset själva för då kan det bli större kostnader än vad du anar. Se till att de som bygger ert sommarställe är duktiga och med erfarenhet så det inte bli något fuskbygge helt enkelt.

Du kan också bygga på kolonilott och kanske till och starta  en obemannad livsmedelsbutik Då behöver du verkligen bygglov från kommunen. En sådan butik har inga anställda utan alla som kliver in och handlar får sköta sig själva. Detta blir mer och mer populärt och vad passar inte bättre än att kunna handla det man behöver precis intill havet?

Har du familj och barn så kan det vara med med ovan livsmedelsbutik för här kan du hitta precis allt som familjen kan tänkas behöva.