Skip to content
Okategoriserade

Nu blir det ljusare tider

Tycker ni om ljusa dagar precis som jag?

Den 21 december började det bli ljusare och ljusare om dagarna. Om man bor i Stockholm så är dagen sex timmar drygt den dagen. Och dagen efter, alltså den 22 december så får vi några sekunder till. Och sen fortsätter det så. Så underbart. Och speciellt nu när vi är många som inte längre har någon snö och det blir mörkt bara av den avsaknaden.

Den mörkaste dagen i år är imorgonkväll strax före klockan elva och då är det vintersolstånd.

Snabbast går det i norr där dagsljuset ökar med en halvtimme på en dag. Det är snabbt det. Årets kortaste dag kommer att vara sex timmar drygt i Stockholm. I slutet av januari och början av februari ökar dagslängden som allra mest i norr och i mars i söder.

Så efter vi har haft våra julledigheter, firat nyår och vaknat till efter nyårsafton kan vi börja se fram emot lite ljusare dagar. Alla juldekorationer, julgranar och tomtar ska plockas ner och sen är det bara att vänta på våren, värmen, fågelkvitter och allt det som hör till. Våren är underbar att vara ute i och se hur allt frodas i mark och träd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *