Inlägg

Man ska ha en bil med husvagn

Att ha en husbag vore väldigt roligt för då kan man resa överallt och ta med sig sitt hem.

Att semestra i en husvagn är ett fantastiskt sätt att njuta av sommaren tillsammans med familjen. Men vad gör man egentligen när man är på campingplatser och har begränsat med utrymme och resurser? Ett roligt och kreativt sätt att hålla barnen sysselsatta är att planera olika pysselaktiviteter som passar perfekt i en husvagnsmiljö.

Varför inte göra en liten gubbe av penna, garn och klistra fast ögon med pärlor? Ta med hela pyssel lådan under sommaren så att barnen har något att göra hela tiden när de ska vara inomhus.
Varför inte göra en liten gubbe av penna, garn och klistra fast ögon med pärlor? Ta med hela pyssel lådan under sommaren så att barnen har något att göra hela tiden när de ska vara inomhus.

Ett populärt pyssel på husvagnscampingar är att samla stenar och måla dem. Det finns inget behov av stort utrymme eller en massa material, bara ett par penslar och lite färg är allt som behövs. Barnen kan använda sin fantasi för att skapa sina egna konstverk och sedan placera stenarna som dekoration runt husvagnen.

En annan rolig aktivitet är att göra egna naturarmband eller halsband. Samla små naturmaterial som fjädrar, snäckor, löv eller blommor och använd dem för att skapa vackra smycken. Det är ett roligt sätt att utforska naturen och samtidigt skapa något unikt att bära med sig som minne från semestern.

Ett annat kreativt och roligt projekt är att göra egna insektsburar för barnen att studera insekter på nära håll. Använd en tom burk eller plastflaska och göra små hål i locket för luftcirkulation. Lägg i lite jord, några blad och kvistar och låt barnen fånga insekter att studera och lära sig mer om naturen.

För de små konstnärerna kan man också ha en målar- eller ritstund i husvagnen. Ta med en liten målarduk och färgpennor eller målarböcker och låt barnen skapa sina egna konstverk. Det är ett kul sätt att låta deras kreativitet flöda och samtidigt ha en avslappnad stund tillsammans.

Att pyssla i en husvagn på sommaren med barnen behöver inte vara krångligt eller ta mycket tid. Med några enkla idéer och lite kreativitet kan man ha roligt tillsammans och skapa fina minnen som man kommer att bära med sig långt efter semestern är slut. Så packa ner lite pysselmaterial när ni åker på campingsemester och ge er själva och barnen möjligheten att utforska sin kreativa sida!

För barn kan det vara extra roligt som att bo i en koja för allt är mycket mindre. Många från olika delar av Sverige brukar resa till Stockholm för att se alla kungliga slott samt att besöka Junibacken. Junibacken är som Astrid Lindgrens värld. När de invigde Junibacken var både Astrid Lindgren inbjudan och kronprinsessan Victoria.

De sökte då många anställda för att starta verksamheten. Då önskade Astrid att allt skulle vara gratis för barnen men att de vuxna kunde betala inträde. Nu kostar det även för barn att komma in när Astrid har gått bort.

Åker du bil och behöver reparation kan faktiskt Volkswagen Haninge vara ett alternativ om du skulle vara i närheten. För barnan kan det bli jobbigt annars att inte kunna komma i väg till Junibacken om det är den platsen ni önskar besöka. Man kan också ta med sig matsäck för maten där är väldigt dyrt som en lyxrestaurang fast med IKEA kvalité dvs barnmat. En termos med varm choklad och några mackor kommer ni långt med så slipper barnen gå hungriga för det är då ännu jobbigare.

Visst är det hälsosamt att promenera och sedan stanna upp för att dricka te även om att åka bil kan vara bekvämare.