Okategoriserade

Spartips på tapeten

Några spartips

Nu när allt tycks bli dyrare, framförallt drivmedel och livsmedel, är det viktigare än på länge att tänka på att hushålla med sina pengar. Här kommer några tips från mig och om ni har fler tips får ni gärna skriva en kommentar längre ned:
OBS! Flera av tipsen är sådana som jag måste bli bättre på att följa! Jag är absolut inte perfekt när det kommer till detta ämne och jag har mycket att fortsätta jobba med.

 

1. Storhandla och undvik att göra småinköp flera gånger i veckan. Detta leder förhoppningsvis till att den där extra chipspåsen eller chokladkakan ligger kvar på butikshyllan istället för i ditt kylskåp 🙂

2. Laga mat med de matvaror som du har handlat under din storhandling. Undvik att beställa mat från exempelvis Foodora eller andra appar. Om du ändå vill göra det så se till att ha en rutin för detta så att det inte sker för ofta. Jag har exempelvis regeln att vi max får göra en beställning varannan vecka.

3. Undvik att beställa onödiga prylar. När man ser någon schysst pryl som verkar smidig eller användbar kan det vara lätt att klicka hem den och tänka att den “ändå bara kostar någon hundring eller två”. Men många bäckar små leder till stora kostnader vid månadsslutet, särskilt om du exempelvis tar kostnaden på faktura. Den där hundringen kanske har växt sig till en tusenlapp eller mer då du säkerligen har funnit mer än en schysst pryl som du anser dig “behöva” och som också “bara” kostade en hundring.

4. Köpa plastpåsar – ett big NO NO.  Ta för vana att ha en rulle avfallspåsar i väskan. Då står du aldrig utan egna påsar. Jag har märkt att det här med att packa ned stora shoppingbags inför varje handling är lätt att glömma. Men en rulle kan du alltid förvara i väskan.